Ännu en underlättande app | Smspengar

Ännu en underlättande app

12 June, 2013

Smslån » Nyheter » Ännu en underlättande app

I ett tidigare inlägg har vi skrivit om hur enkelt det är att ha ekonomikoll i telefon. Vi gav dig en kortfattad genomgång av de större bankernas mobila appar, och nu kommer vi med ännu en nyhet.

Snabbt och smidigt med Swish

För visst är det så, att det aldrig tidigare har varit så enkelt att ha koll på sin ekonomi som det är nu. Det är tekniken som ger oss dessa möjligheter, och det kommer nya appar hela tiden. Den senaste i trenden är swish, som är en app där du smidigt kan föra över pengar till en annan bank direkt. Du behöver alltså inte vänta 1-2 arbetsdagar, utan pengarna rullar över direkt. Det enda som krävs är att mottagaren också har swish, och sedan behöver du bara personens telefonnummer.

Det är otroligt smidigt om man till exempel ska dela på en nota, eller en taxi. För att få tillgång till denna app, måste du ha någonting som heter Bank-ID. Det finns också tillgängligt till din telefon, och fungerar som en säkerhetsapp, vilken du använder dig av för att signera och legitimera. Med Bank-ID kan du logga in på bland annat din bank, på skatteverket och CSN. När du har laddat ner Bank-ID så aktiverar du den genom att logga in på din bank för att godkänna användandet. När det är klart, laddar du ner Swish. Swish hämtar du via App Store eller Google Play, och den fungerar med både Android och iPhones. Därefter skapar du ett konto, och tillsammans med ditt Bank-ID kan du därefter föra över, och ta emot pengar utan konstigheter, eller extra kostnad.

Det är otroligt smidigt, och absolut värt att testa!

© Smspengar 2007 - 2022 Alla rättigheter reserverade