Ångerrätt, din rätt att ångra dig | Smspengar

Ångerrätt, din rätt att ångra dig

26 November, 2014

Smslån » Nyheter » Ångerrätt, din rätt att ångra dig

Du har väl inte missat att du alltid har rätt att ångra dig om ingånget avtal, förutsatt att detta sker 14 dagar från och med att du tagit del av och bekräftat avtalet?

För tre år sedan, närmare bestämt den första januari 2011, trädde den nya konsumentlagen i kraft, vilket innebar en stor förändring gällande rätten att ångra ingånget avtal om lån. Enligt Konsumentkreditlagen (2010:1846) har du numera rätt att ångra dig och inte binda dig till lånet, men det finns självklart vissa regleringar kring detta. Till exempel kan du inte ångra ditt avtal om tidsfristen på 14 dagar har löpt ut, och vi ser helst att du lämnar din avbeställning av lånet skriftligt via brev eller e-post. Du kan självklart även kontakta vår kundservice och göra din avbeställning via telefon också, om du föredrar att gå den vägen. Däremot betyder inte ångerrätten att du blir helt återbetalningsbefriad. Du ska nämligen betala tillbaka kapitalbeloppet (den summa du lånat) plus den ränta som sammanräknats under de dagar då ångerrätten varit rådande.

Du betalar ränta även om du ångrar lånet

När du ångrar ett lån, inom de 14 dagar då ångerrätten är rådande, är det viktigt att komma ihåg att du måste betala räntekostnad även för de få dagar du haft lånet till ditt förfogande. Om du exempelvis lånat 500 kronor i 30 dagar och väljer att ångra lånet så kommer du att betala tillbaka de 500 kronorna, plus tillägg för räntan som sammanräknats sedan du tog lånet. Men oroa dig inte! Vi på Smspengar kommer självklart att ge dig all relevant information för ditt specifika ärende så fort du kontaktar vår kundsupport och vill ångra ditt lån. Och du ska heller aldrig tveka att kontakta oss om du har ytterligare frågor. Vi finns tillgängliga måndag till fredag 08:00 – 20:00 och på lördagar mellan 10:00 – 18:00!

© Smspengar 2007 - 2022 Alla rättigheter reserverade