5 sätt att spara pengar på dina matvaror - | Smspengar

5 sätt att spara pengar på dina matvaror

16 December, 2021

Smslån » Nyheter » 5 sätt att spara pengar på dina matvaror

Mat är en självklar nödvändighet för överlevnad, men det kan också vara en utgift som du kan minska om du lär dig att handla smart. Det här är ett bra sätt att spara pengar på utan att det känns som om det är en jättestor förändring i vardagen. 

Att spara pengar i matbutiken behöver inte vara komplicerat – här är fem sätt att spara pengar på dina matvaror.

Sätt mål

Hur mycket ska du börja spendera på livsmedel i förhållande till hur det sett ut tidigare månader. Brukar du lägga 5000 kr i månaden, se då till att sätta ett lägre mål för nästkommande månad. Vill du så kan du även sätta mål för olika kategorier som till exempel “så här mycket ska jag spendera på godis den här månaden”.

Läs veckans reklamblad

Affärer har olika erbjudanden varje vecka. Läs igenom det och se vad du skulle kunna passa på att handla till ett billigare pris. Du kan även planera veckomenyn utefter de varor som har bra erbjudanden den veckan.

Gå med i kundklubbar

Se till att bli medlem i alla kundklubbar för de livsmedelsbutiker som är aktuella för dig. Genom att gå med i olika kundklubbar kommer du samla poäng på dina köp och du får möjligheten att ta del av de erbjudanden som gäller för “endast medlemmar”. 

Kolla jämförelsepriser

Varje vara är prismärkt med ett jämförelsepris. Kolla på jämförelsepriser för att se till att du köper det billigaste alternativet. Ibland kan den mindre förpackningen vara billigare än den större! Så se till att kolla det nästa gång du handlar.

Köp varor som är märkta med kort datum

De varor som är märkta med kort datum är alltid billigare. Många av de varor du köper som till exempel bröd, grönsaker och köttfärs som du inte har användning för på direkten går att frysa in. 

© Smspengar 2007 - 2022 Alla rättigheter reserverade